7 nejzáhadnějších míst světa

Amerika
zahadna-mista

Jsou místa, která jsou opředena záhadou, skrývají svá tajemství či se tam objevují jevy, které nám nahánějí hrůzu. Na ta česká jsme se již zaměřili, je čas si ukázat, která jsou ta zahraniční. Tady je 7 nejzáhadnějších míst na světě.

Přestože vědci řadu záhadných jevů popsali a snažili se je vysvětlit, tato místa nás přitahují svým tajemnem dále a na vědecké poznatky nehodláme jen tak přistoupit.

Anomálie jižního Atlantiku

Anomálie jižního Atlantiku – SAA (South Atlantic Anomaly) je oblast, kde se vyskytuje záření, známé jako Van Allenův radiační pás, které je nejblíže k zemskému povrchu. Jedná se o oblast jen kousek od pobřeží Brazílie. Vyskytují se zde problémy s družicemi a kosmickými loděmi, které jsou vystaveny tomuto silnému záření a dochází až k vypnutí jejich funkcí. 

Údolí San Luis

San Luis Valley se nachází v jižním Coloradu a dochází zde k záhadnému mrzačení zvířat a výskytu UFO. To je zde tak běžně pozorovatelné, že za tímto účelem zde byla postavena strážní věž. Nikde kolem zmrzačených zvířat není v okolí ani kapka krve a zvěř je poškozena přesnými řezy. Farmáři příčinu vidí v UFO.

Superstition Mountains

Neboli Pověrčivé hory se nacházejí v Arizoně a jsou vázány k legendě, kdy kolem roku 1800 Jákob Waltz objevil obrovský zlatý důl. Nikomu neřekl, kde se toto místo nachází, až na jeho smrtelné posteli sdělil toto tajemství jedné osobě.

Přesto nikdy nic nebylo nalezeno, i když se o to pokoušelo mnoho expedic. Povídá se, že tam straší duchové lidí, kteří tam přišli o život, že v jeskyních jsou bytosti Tuar–Tums, které hory střeží a někteří indiáni se domnívají, že se tam nachází vchod přímo do pekla.

Point Pleasant

Tak tady řádí strašidelná bytost Mothman, která měla Point Pleasant terorizovat od listopadu 1966 až do prosince 1967. Místní Mothmana popisovali jako vysokého muže se širokou hrudí, který má červené, hypnotizující oči a velká křídla. Pohyboval se pomalou a šouravou chůzí. Byl pokaždé spatřen při cestách do Point Pleasant. 

Ďáblovo moře

Nachází se u pobřeží Japonska a je spojeno s nevysvětlitelnými jevy, jako jsou záhadná zmizení, nevysvětlitelná světla a jevy včetně magnetických anomálií. Plavidlo, které mělo všechny záhady prozkoumat i s 31 lidmi na palubě, beze stopy zmizelo. Nefunguje zde navigace a ani vysílačky.

Michiganský trojúhelník

Jedná se o jeden z dalších geografických trojúhelníku, který se nachází uprostřed Michiganského jezera. Tento trojúhelník je spojen s mnoha záhadnými zmizeními – jak na vodě, tak ve vzduchu.

Tak např. jednou ze zdejších záhad se stal let pod vedením zkušeného pilota, který byl nucen kvůli náhlé změně počasí změnit směr a letět přes oblast Michiganského jezera. Tam byla zaznamenána naposledy jejich pozice a celé letadlo i s 58 cestujícími se nadobro ztratili.

Bermudský trojúhelník

Nejpopulárnější záhadné místo, kde se ztrácejí lodě, letadla i lidé. A nikdo netuší proč. Leží mezi Portorikem, Miami a Bermudami. Podle některých názorů se právě tady potopil ztracený kontinent Atlantida, který má nebezpečnou mystickou moc.

Jiní zase odkazují na ničivé vlny nebo elektronickou mlhu. Mnohým lidem však běžné vysvětlení nestačí, hovoří o pokřiveném času, kvůli kterému dezorientovaní kapitáni a piloti posílají své lodě a letadla rovnou do zapomnění.

Nebývá snadné oddělit pravdu od fikce, ale některá fakta jsou nepopiratelná. Fakt: v tomto trojúhelníku působí extrémní přírodní živly, kterými by se daly mnohé ze záhad vysvětlit. Další fakt: řadu ztracených lodí se podařilo vypátrat, ale místa nálezů jen vyvolávají další otázky. A jiný fakt: některá zmizení stále odporují jakémukoliv vysvětlení. Oceán v tom hraje velkou roli, protože na pevnině se nic podobného neděje.

Milí dobrodruzi, víme, že tajemných a záhadných míst je na světě nespočet… v tomto článku jste kromě Bermudského trojúhelníku našli ty méně známé.

ZáhadyZajímavosti