Dovolená v kempu

Česko
dovolena-pod-stanem

Přichází doba dovolených a s ní i rozhodování, kam letos vyrazit. K moři? Karavanem po ČR? A co takhle dovolená v kempu – ve středočeských Želízech vedle Liběchova?

Kemp Želízy se nachází v CHKO Kokořínsko a je výborným výchozím bodem pro milovníky turistiky, cyklistiky a hlavně pro všechny, kdo mají rádi krásnou přírodu. V blízkém okolí je mnoho zajímavých míst, která můžete navštívit, a to pěšky i na kole. Okolní lesy jsou známým houbařským rájem. Koupaliště je od areálu kempu vzdáleno 200 metrů.

Přímo v okolí Želíz je spousta míst, která doporučujeme navštívit, např. výtvory vytesané do pískovcových skal, které jsou dílem Václava Levého. Nejznámější jsou Čertovy hlavy, Klácelka, Had, Harfenice nebo loupežnická jeskyně z doby třicetileté války Mordloch, která je sice pěkně schovaná v lese, ale najít se dá a můžete si u ní dopřát odpočinek po dlouhé cestě.

V nedalekém Kokořínském údolí můžete navštívit hrad Kokořín a turisty často vyhledávaný a oblíbený skalní útvar Pokličky. Zdejší lesy potěší také vyznavače sběru lesních plodů a houbaření.

Oblíbeným místem k toulání, pokud není zrovna počasí na koupání, je nedaleký Mělník s často vyhledávanou vyhlídkou na soutok Labe s Vltavou přímo pod mělnickým zámkem.

V Želízech můžete strávit báječnou dovolenou, odpočinout si, zahoubařit, užít si turistiku a poznat se se spoustou zajímavých lidí. Máte-li chvilku čas, podívejte se na to, jak se tady dá strávit dovolená například pod stanem.

DovolenáVýlety s dětmi