Jaké jsou nejlepší kempy v Česku?

Česko
kemp

Mnoho Čechů tráví svoji dovolenou o letních prázdninách v kempech. A není se čemu divit. Mnoho českých kempů nabízí svým hostům kvalitní zázemí a pěkné prostředí. Jaké jsou ty nejhezčí kempy v ČR? A které se pravidelně umísťují na předních příčkách ankety Kemp roku?

Pro svůj nejoblíbenější kemp mohou lidé v rámci ankety Kemp roku hlasovat prostřednictvím portálů www.dokempu.cz a www.rekreacni-strediska.cz. Prostřednictvím internetu známkují od června do srpna prostředí, personál, služby, sportovní zázemí, sociální zařízení, ceny, celkový dojem a další.

Jaké kempy se tedy pravidelně umísťují na prvních příčkách ankety Kemp roku?

kempy1-9282873
Dovolená v kempu je mezi Čechy poměrně oblíbená.

Tabulka nejlepších kempů v ČR v roce 2024

Níže je k dispozici tabulka nejlepších kempů, kde strávit dovolenou v ČR a na Slovensku v roce 2024:

1. Rekreační středisko Stará Živohošť – Středočeský kraj

Rekreační středisko stará Živohošť se nachází ve Středočeském kraji poblíž Benešova. Nabízí ubytování v chatkách či apartmánech včetně stravy. Kromě restaurace a sociálního zařízení nabízí rekreační středisko množství rekreačních aktivit, které jsou v porovnání s ostatními českými kempy nadstandartní.

Ve středisku jsou k dispozici například bowlingové dráhy, squashové kurty, úniková hra, hřiště na různé druhy sportů, bazény, posilovny, půjčovna lodí, hřiště na beach volejbal, či karaoke s diskotékou. V areálu je možné pořádat také různé firemní akce či dětské tábory.

Mezi další oblíbené kempy v tomto kraji patří Kemp Andělská Laguna Slapy. Tento kemp nabízí ubytování u vodní nádrže Slapy, s možností vodních aktivit a rekreačního odpočinku.

V okolí se nachází také jedna z největších českých řek – řeka Sázava.

2. Camping Rožnov – Zlínský kraj

Camping Rožnov se nachází v srdci Valašska, přímo v Rožnově pod Radhoštěm. Nabízí hned několik možností ubytování. Návštěvníci mohou bydlet buď v luxusních apartmánech, bungalovech nebo v hobitích domcích. Další z možností je ubytování v klasických chatkách, lesostanech nebo ve vlastních stanech a karavanech.

V kempu nechybí sociální zařízení, dětské hřiště, hřiště na sport, bazén či prádelna. Je možné se najíst buď v restauraci či si nakoupit vše potřebné v kiosku a následně si uvařit jídlo v kuchyňce, která je v kempu taktéž k dispozici. Díky skvělé poloze kempu je možné vyrazit na různé výlety po okolí, například do Beskyd.

Dalším vyhledávaným kempem v tomto kraji je například Wallachian Yurts Glemp, který nabízí unikátní ubytování v tradičních jurtách

kempy2-4772507
Kromě vlastních stanů nabízejí některé kempy také ubytování v chatkách či domcích.

3. Autocamp Sedmihorky – Liberecký kraj

Autocamp Sedmihorky obsazuje v anketě Kemp roku pravidelně ty nejvyšší příčky. Jeden z nejhezčích kempů v ČR se nachází v Českém ráji. Právě díky své poloze nabízí svým návštěvníkům mnoho možností na různé výlety po okolí.

Za návštěvu stojí zlatnictví Sychrov nebo také tamější zámek, či klasické turistické atrakce Českého ráje, jako je například hrad Trosky.

Autocamp Sedmihorky nabízí ubytování v chatkách, mobilních domech, stanech s podsadou či týpí. Samozřejmostí je vymezená plocha pro klasické stany nebo karavany. V kempu nechybí ani sociální zařízení včetně praček či žehliček.

Pro sportovce jsou v kempu k dispozici hřiště na různé druhy sportů, od beach volejbalu přes minigolf až po basketbal. Nechybí ani dětské hřiště, klubovna či ohniště. V neposlední řadě je v kempu k dispozici restaurace či kiosky s potravinami.

Zajímavou alternativou by mohl být Rekreační areál Příhrazy, který je ideálním místem pro rodinnou dovolenou.

4. Kemp Keramika – Plzeňský kraj

Kemp Keramika se nachází v příjemném prostředí hned na břehu Hracholuské přehrady. Je možné se zde ubytovat buď ve vlastních stanech nebo karavanech či v chatkách nebo v hlavní budově. Raritou jsou zde takzvané hobití domky.

V kempu je dostupné sociální zařízení, restaurace i kiosek. Vybrané dny jsou v kempu pořádány večery s živou hudbou. Návštěvníci se mohou těšit na různé žánry od country přes pop a rock.

Dalším zajímavým místem se jeví Chaty Kašperské Hory, které poskytují ubytování v horském prostředí, vhodné pro turisty a milovníky hor.

TIP: Kam na výlet autem? Jaké podniknout výlety v okolí Plzně? Skvělým výletem na léto mohou být nejkrásnější hrady a zámky ČR.

5. Camping Vranovská pláž – Jihomoravský kraj

Camping Vranovská pláž se nachází v Jihomoravském kraji na Znojemsku a nabízí skvělou příležitost pro výlet z Brna i jiných měst. Návštěvníci se mohou ubytovat v chatkách, bungalovech, penzionu, apartmánech či ve vlastních stanech a karavanech. V kempu je možné se najíst přímo v restauraci, stáncích s občerstvením nebo si nakoupit základní potraviny v kiosku. Pro přípravu vlastních jídel je k dispozici kuchyňka.

V kempu je k dispozici sociální zařízení, včetně pračky a sušičky. Nechybí zde ani dětské hřiště a ohniště. Sportovce potěší hřiště na různé druhy sportů, fitcentrum, různé druhy vodních sportů nebo lanový park. V kempu se nachází také letní kino.

Návštěvníci Jihomoravského kraje mohou vyzkoušet i Chatky Kempík, které jsou vhodné pro ty, kteří hledají příležitost k pobytu v blízkosti přírodních lokalit.

Skvělé koupání může být také v nejkrásnějších jezerech ČR nebo v řekách. Vykoupat se lze na některých místech také v nejdelší řece ČR.

kempy4-7699896
Spoustu českých kempů nabízí netradiční způsoby ubytování, jako například týpí.

6. Kanak – kemp Branná – Jihočeský kraj

Kemp Kanak se nachází v obci Rožmitál na Šumavě – Branná. Nabízí ubytování v chatkách, týpí, podsadových či klasických stanech. V kempu se nachází také restaurace.

Nechybí zde ani standartní sociální zařízení, ohniště, dětské hřiště, půjčovna lodí či dětská zoo. Z kempu je možné vyrazit také na zajímavé výlety po okolí, například do Českého Krumlova či na Šumavu.

Zajímavou alternativou je Camping Prima, který přináší různé možnosti ubytování v blízkosti přírody.

7. CAMP DOLCE – Královéhradecký kraj

Dalším z nejhezčích severočeských kempů je Camp Dolce. Také ten bývá vyhodnocován jako jeden z nejlepších kempů v ČR v anketě Kemp roku.

Camp Dolce se nachází poblíž Trutnova a nabízí návštěvníkům ubytování ve finských chatkách, rekreačních domcích nebo ve vlastních stanech či karavanech.

Také v tomto kempu nechybí sociální zařízení včetně prádelny. Dále je k dispozici ohniště, zázemí pro děti a hřiště na různé druhy sportů, včetně tenisu, minigolfu či volejbalu. V kempu se nachází také restaurace, kiosky či kuchyňka.

Z kempu je možné také vyrazit na zajímavé výlety po okolí. Blízko se nachází například Babiččino údolí, či město Trutnov. Zhruba hodinu jízdy autem je vzdálen zámek u Nechanic, kde mohou návštěvníci poznat, jak vypadal život na zámku.

Mezi další oblíbená místa k ubytování v tomto kraji patří Camp Bungalov, jež nabízí ubytování v bungalovech, ideální pro rodiny a skupiny hledající pohodlné přístřeší.

kempy5-6140349
V mnoha kempech jsou k dispozici také dětská hřiště, pískoviště a zázemí pro rodiny s dětmi.

8. Koupaliště a kemp Pecka – Královéhradecký kraj

Koupaliště a kemp Pecka se nachází v okrese Jičín. Je možné se ubytovat v chatkách, apartmánech či ve vlastních stanech nebo karavanech. V kempu se nachází také restaurace a kiosek. Je možné si zde připlatit také za polopenzi či plnou penzi.

V kempu nechybí sociální zařízení, kuchyňka, dětské hřiště, společenská místnost či hřiště na různé druhy sportů od volejbalu, tenisu až po horolezeckou stěnu. V rámci koupaliště je možné se vykoupat také v bazénu.

9. Rekreační středisko Fiola – kraj Vysočina

Rekreační středisko Fiola se nachází v Mohelnu v údolí řeky Jihlavy. Pro ubytování jsou k dispozici chatky nebo vlastní stany. Středisko nabízí možnost zakoupení plné penze k pobytu.

Rekreační středisko nabízí mnoho možností sportovního vyžití. Pravidelně pořádá lekce aerobiku, k dispozici jsou také hřiště na různé druhy sportů, horolezecká stěna, minigolf, bazén či půjčovna vybavení pro různé sporty. Středisko je vhodné také pro rodiny s dětmi. K dispozici je dětské hřiště, trampolína, pískoviště či hlídání dětí.

Dalším často navštěvovaným kempem bývá Na Větvi Humpolec. Kemp má na výběr z různých forem ubytování, je obklopený přírodou, tudíž ideální pro odpočinek a relaxaci.

10. Autocamp Osek – Ústecký kraj

Autocamp Osek leží v srdci Krušných hor, a tudíž je skvělým místem, odkud se vydat na výlety po okolí. Ubytování nabízí kemp buď v chatkách, bungalovech nebo ve vlastních stanech a karavanech.

V blízkosti kempu se nachází restaurace a koupaliště. Přímo v kempu je k dispozici ohniště, hřiště na různé druhy sportů a hřiště pro děti. Je to tedy ideální místo na dovolenou v karavanu s rodinou.

Zajímavou alternativou je zde Kemp Děčín.

Celkový každoroční žebříček 50 nejlepších kempů a 3 nejlepší kempy každého kraje ČR jsou k nalezení na webu www.dokempu.cz.

kempy3-2989362
Nedílnou součástí většiny kempů je také ohniště.

Camp Bítov

Další z kempů, který se často umísťuje na prvních příčkách ankety, je také Camp Bítov. Nachází se v Jihomoravském kraji přímo u Vranovské přehrady. Návštěvníkům nabízí ubytování v chatkách, bungalovech či ve vlastních stanech a karavanech.

V kempu nechybí sociální zařízení včetně praček a žehliček. Rodiny s dětmi mohou využít dětského hřiště a pískoviště, k dispozici je také společenská místnost, ohniště nebo hřiště na různé druhy sportů. Nechybí zde ani restaurace, stánky s rychlým občerstvením nebo kiosek s potravinami.

TIP: Restaurace U Tlustých Lednice je jednou z možností, kde se v regionu dobře najíst.

Také z Bítova je možné vyrazit na výlety nejen po okolí, avšak také po celé Moravě. Přímo z kempu je možné vyrazit na zříceninu hradu Cornštejn, na Hrad Bítov či do blízkého Vranova.

Autem jsou dostupné také vzdálenější turistické atrakce na Moravě, například hrad Špilberk nebo Moravský kras. Zde jsou k vidění Punkevní jeskyně či propast Macocha. Moravský kras je jedno z nejkrásnějších míst ČR a je spojen s mnoha příběhy. Známá je například pověst o Macoše.

DovolenáVýlety s dětmi