Cestování za záhadami

Česko
zahadna-mista-cr

Co je cílem vašich cest? Navštívit historické místo? Dozvědět se zajímavé informace? Nasát historickou atmosféru? A co takhle se bát? Každému se jistě už stalo, že mu při návštěvě nějakého historického i současného místa přeběhl mráz po zádech. Jaká děsivá místa navštívit v ČR?

V České republice máme mnoho nádherných míst. Věděli jste, že mnoho z nich ukrývá i svou temnou stránku? Mnozí lidé při vstupu na tato místa cítí neklid. Je to snad energií, která tam zůstává, aby nás upozornila na pohnutou minulost?

TIP: Záhadným je také i obraz Mony Lisy Louvre, kdy je záhadou tajemný úsměv vyobrazené osoby.

Hrad Houska – brána do pekel

Dodnes není zcela jasné, proč byl hrad vystavěn na tak zvláštním místě. Daleko od všech stezek, zdroje vody, v pusté přírodě a navíc byl strategicky postaven tak, aby něco udržel uvnitř.

Podle legendy byl hrad vybudován nad průrvou do pekla, kde stojí kaple, která je svou výmalbou unikátní a ve světě nemá obdoby.

Hrad Trosky a jeho podzemní tajemství

Čeněk z Vartenberka, stavitel hradu Trosky, nechal pod hradem a okolo něj vybudovat podzemní chodby, které sloužily jako možnost nepozorovaného úniku.

Dodnes jsou na chodbách varovné nápisy pro cestovatele a dobrodruhy, aby se vyvarovali veškerého pátrání. Poklad, jenž má být v těchto chodbách uschován, ještě nikdo nikdy nenašel.

Někdo tvrdí, že zde můžete potkat duše zemřelých, jiní zase, že můžete vidět hlavu samotného ďábla.

Tajemný les Bor

Už jste se někdy v lese báli? Zaručujeme Vám, že v tomto lese se budete bát ještě víc! Les se nachází kousek od Českých Budějovic a dějí se tam skutečně divné věci. Pár podivných příběhů jsme slyšeli i osobně.

Lidé často vypráví, že při vstupu do lesa mají zvláštní pocity, vidí temné postavy a u bývalého stromu oběšenců slýchávají cizí hlas. Dokonce mluví i o časových posunech.

Býčí skála

Jeskyně Býčí skála se nachází  v Moravském krasu. Jedná s o nejdelší jeskynní systém v České republice – dosahuje délky až 13 kilometrů.

V roce 1872 zde učinil objev evropského významu archeolog Jindřich Wankel. Byly tu objeveny bronzové sošky, zbraně, šperky, zlato a mnoho ostatků lidských i zvířecích kostí. Návštěvníci se tu necítí zrovna nejlépe. Pociťují úzkost a negativní energii, která tu musí být velmi silná.

Jeskyně Býčí skála je vzácné krajinné „memorium“, které bylo lidmi navštěvováno postupně v paleolitu, neolitu, eneolitu, době bronzové, době železné – halštatské a laténské, době římské, době slovanské, obdobně i ve středověku a novověku. V blízkosti Býčí skály se nachází také propast Macocha.

Bohnický hřbitov

Již podle názvu se jedná o místo poslední cesty pacientů z Bohnické léčebny. Mnozí ho považují za místo, které je nejnegativnější. A není se čemu divit. Leží zde přes 4 600 mrtvol. Ptáte se, jak se tam vešly? Jsou pohřbeni i ve třech vrstvách.

Hřbitov byl založen v roce 1906. Dnes je již rozpadlý a podepsali se na něm i vandalové. Údajně zde leží vrah Otýlie Vranské (brutálně zavražděná prostitutka v roce 1933) a také se spekuluje o pohřbení atentátníka Gavrila Principa, který v roce 1914 spáchal atentát na následníka rakousko-uherského trůnu Ferdinanda d’Este.

TIP: Za záhadami se dá samozřejmě cestovat i mimo hranice ČR. Například do Skotska za tajemnou příšerou z jezera Loch Ness.

InformaceVýlety s dětmiZáhadyZajímavosti